Вашата оценка

Как да направим банята да изглежда по-голяма?

28.04.2022
Няма нищо по-ободряващо от сутрешен душ за започване на деня, но ако пространството в банята е тясно, тогава измислянето на умни и иновативни идеи за малките бани е задължително. И докато монтирането на душ над ваната е очевидното решение в малка баня, това не е единствената налична опция. Спестяващи пространство душ кабини, компактни вани, плъзгащи се врати и невидими душ паравани могат да помогнат за рационализиране на оформлението в малката баня, а хитри трикове с ярки цветове, обработка на стенни плочки и идеи за безшевни подови настилки могат да създадат ефект на отваряне на банята и придават на малкото пространство обем.
 
Идеи за душ за малка баня
 
В малката баня всеки сантиметър е от значение. Всичко трябва да пасне идеално, така че използвайте услугите на дизайнер зн бани. Ако вземете окачена мивка и тоалетна, това ще придаде по голямо пространство на малката баня, тогава можете да поставите и душ кабина, но най-добре е да имате стъклени панели. Поставете питата за душ в края на душовото пространство и се уверете, че подът има подходящия наклон, за да позволи на водата да се оттича лесно.
 
1. Отворете пространство с мокро помещение

Откажете се от традиционното душ корито и обемистите заграждения в малката баня и отворете пространството напълно, като създадете идея за мокро помещение. Подовата настилка трябва да бъде напълно хидроизолирана и трябва да бъде положена под наклон, така че водата да се оттича напълно. Ще трябва да решите дали душ кабината да бъде напълно затворена или полуотворена с половин стена или параван, така че водните пръски да са ограничени до непосредствената зона за тоалетната.





































душ кабина модел Прага Роял






2. Използвайте ярки цветове

Ярките цветове и светлоотразяващите повърхности са брилянтен начин да направите малките бани по-просторни. Но вместо да съчетавате плочки от стена до стена, опитайте да използвате плочки в комбинация от цветове, форми и шарки, за да разделите пространството и да го направите визуално по-привлекателно. Използването на плочки с голям формат и светли линии за фугиране е чудесен начин за увеличаване на усещането за пространство в малката баня. По-малкото линии създава по-малко визуално разсейване и придава чист, непрекъснат вид, който помага да се отвори пространството.


душ параван модел Рома

3. Изберете варианта - душ над ваната

Освежаващият душ прави брилянтно началото на сутринта, но ако дългото, спокойно накисване също е задължително, тогава опитайте да комбинирате и двете и изберете да поставите душа над ваната. Намирането на място, както за отделна вана, така и за душ кабина може да бъде трудно в малка баня, но използването на комбинация от двете е много по-добро оптимизиране на пространството. Направете зоната за вана и душ в центъра на банята, като изберете открояваща се стена с плочки. Докато белите плочки могат да помогнат за увеличаване на усещането за пространство в малка баня, добавянето на контрастен панел с цвят над ваната придава сила на стаята и помага на изцяло бялата схема да се чувства по-малко ясна и клинична.


душ кабина модел Париж 2 + Рома

4. Спестете място с плъзгащи се врати

Отварящите се навън душ врати могат да заемат ценно подово пространство в малка баня, така че вместо това изберете спретнати, спестяващи пространство плъзгащи се душ врати. Те разполагат с един фиксиран панел, с втори панел, който се плъзга назад зад него, така че не изискват допълнително пространство за отваряне и позволяват на други тела и фитинги да бъдат разположени по-близо до зоната за душ. Като алтернатива, изберете двукомпонентни врати за душ, които се сгъват сами, без да е необходимо допълнително място, за да могат вратите да се отворят напълно.


душ параван модел Париж 2

5. Направете съхранението си приоритет

Съхранението на вещи е ключово в малката баня, а защо да не бъде удобното пред това даизглежда претрупано и претъпкано. Разумно е фактора съхранение на принадлежности за баня да се отчете още на етапа изграждане, като идея. Вдлъбнатите ниши и рафтове могат да бъдат вградени в стените и след това да се облицоват с плочки, за да придадат водоустойчиво покритие и ще осигурят удобно съхранение на шампоана и душ-гела.

Стъклените полици са друга опция, която може да помогне за спестяване на място в малка баня. Съхранението над пода освобождава пространство и ще направи малката баня по-малко претъпкана. Окачената за стената тоалетка е спретната и компактна и ще бъде изключително полезна за съхранение на кърпи, тоалетни принадлежности, тоалетни ролки и комплект за почистване.


стъклени полици за баня

6. Използвайте ъгловото пространство

Освободете допълнително пространство на пода, като помислите за ъглов душ в малка баня. Много по-спретнат от стандартен квадратен или правоъгълен дизайн, кокетната тава с триъгълна форма ще се постави в ъгъла, докато извитите страни са по-малко натрапчиви от ъглите с остъри ръбове.

Извитите врати се плъзгат назад през страничните панели, вместо да се отварят навън, така че не е необходимо допълнително пространство за отваряне.


овална душ кабина модел Атина

 

7. Душ "под стрехите"

Бъдете интелигентни в пространството, като превърнете празно таванско помещение в допълнителна душ кабина. Създаването на втора баня или малка самостоятелна баня е чудесен начин за използване на загубеното таванско пространство, а инсталирането на душ в зоната под наклонен покрив прави умно използването на това неудобно оформени пространства. Докато има достатъчно височина, за да стои удобно поддушовата глава, тогава инсталирането на душ под наклонен таван трябва да бъде сравнително лесно. Параванът за душ или заграждението може да се наложи да бъдат под ъгъл, за да отговарят на пространството, но ние можем да създадем дизайн по поръчка, който е съобразен, за да пасне. Както при всяка работа по преобразуване на таванско помещение, винаги проверявайте строителните разпоредби, преди да продължите.


душ параван модел София
Архив новини