Вашата оценка

6 причини да изберете безрамково остъкляване модел Крит 2

16.03.2023
1. Панорамните прозорци правят гледката по-живописна 

В момента на пазара има много решения, сред които и доста бюджетни опции. Днес ще обърнем внимание на една от тях - универсалната безрамкова система за остъкляване Крит 2 на Кераглас и ще ви кажем защо трябва да изберете точно тази опция.



Много от тези системи се наричат ​​панорамни, но не са, поради наличието на широк профил, от който се губи ефекта. Системата Крит 2 представлява гладка, почти невидима стъклена повърхност. Тя, за разлика от прозорците с пластмасов или алуминиев профил, няма рамки, напречни греди и други дизайнерски решения, които да закриват панорамната гледка. Да, Крит 2 не дава ефекта на едно голямо стъкло, но фугите между стъклените повърхности са толкова съобразени една с друга, че са почти невидими в сравнение с класическата дограма.

2. Безопасност



Един от проблемите на много системи за остъкляване без рамки е, че стъклените панели са прикрепени към тавана. Поради това стъклото, в случай на нарушение на техниката на монтаж, физическо въздействие или температурни промени, засягащи металните конструкции, може просто да падне и да се счупи. Системите Крит 2 се поддържат отдолу, тоест като опорна точка са пода, парапетите на балконите или терасите и т.н. Трябва да се отбележи, че компонентите и частите на системата са произведени по стандартите на ЕС от екологично чисти материали.

Що се отнася до самото стъкло, безрамковите стъклопакети Крит 2 използват закалено или ламинирано стъкло, което трудно се чупи дори при силен удар. Ако се счупи, ще се разпадне на малки фрагменти с тъпи ръбове, което практически елиминира риска от нараняване. Благодарение на това панорамното остъкляване Крит 2 може да се монтира дори в детски стаи, без да се страхувате за безопасността на вашето дете.
 
3. Надеждност



Дизайнът на безрамковия стъклопакет Крит 2 е прост и в същото време надежден. Стъклото се монтира в стъклен профил, който е изработен от подсилен алуминий. Той може да издържи голямото тегло на стъклото и в същото време има височина само 32 милиметра, поради което практически не изяжда използваемото пространство. Стъкленият профил е фиксиран в направляващ профил, изработен от същия здрав алуминий, който от своя страна е монтиран в компенсиращ профил, който скрива неравните подове и тавани.
 
4. Лесна настройка и поддръжка



При монтажа на безрамков стъклопакет Крит 2 можете да регулирате височината му чрез компенсиращ профил и механизъм до 76 милиметра без използване на специални устройства.
 
Що се отнася до поддръжката, тя е проста и се състои само в редовно почистване на прозорците. Самата система Крит 2 не изисква поддръжка, тъй като стъклената рамка е монтирана върху самосмазващ се полимерен плъзгач с ниско триене и устойчив на висока температура. Благодарение на това рамките няма да скърцат, да се бият една в друга и да издават неприятни звуци.

5. Всеки от панелите може да бъде прозорец или врата



По ваше желание всички панели могат да се отварят, като врати. В същото време системата осигурява движение на панелите по протежение на конструкциите с ъгли от 90 до 270 градуса (т.е. както навътре, така и навън) или наравно с другите във всяка посока. Освен това можете да преместите панелите изцяло настрани.
 
Първо, ви позволява лесно да превърнете празна стъклена стена в прозорец или врата, и второ, лесно е да почиствате стъклените повърхности, без да се налага да рискувате да се навеждате от прозорците, за да ги измиете от мръсотия. Имайте предвид, че максималната височина на конструкцията е три метра, което означава, че такава врата ще бъде удобна дори за много високи хора над два метра. Максималният брой панели на събирателна точка е 18 броя, което прави панорамното остъкляване Крит 2 един от най-добрите варианти за широки лоджии и офиси. В същото време ширината на системата не е ограничена и може да бъде еднакво успешно монтирана както на балкона, така и по периметъра на вилата със стени, по-дълги от 30 метра. Освен това, използвайки остъкляване без рамки, можете да създадете прозрачни прегради, които идеално се вписват в съвременния минимализъм.
 
Също така, дизайнът предвижда вентилационна система с фиксирана позиция на стелажа. Това ви позволява да настроите прозореца на микровентилация с разстояние по-малко от един сантиметър, което прави остъкляването без рамки Крит 2 безопасно за деца и домашни любимци.

6. Устойчив на атмосферни влияния и шум



При монтажа на безрамков стъклопакет Крит 2 можете да регулирате височината му чрез компенсиращ профил и механизъм до 76 милиметра без използване на специални устройства.
 
Всички безрамкови стъкла Крит 2 са устойчиви на замръзване и не замръзват дори при -30C. В допълнение, системата предпазва къщата от заледяване, тъй като просто няма къде сняг или лед да се закрепят върху нея. Въпреки факта, че стъклопакетът Крит 2 е без рамка, той е почти напълно херметичен и когато прозорците и вратите са затворени, дъжд или сняг не могат да проникнат в стаята. Това ви позволява да създавате отопляеми помещения дори там, където първоначално не е било предвидено (балкони, открити тераси и т.н.). При остъкляване на балкон, веранда или тераса с Крит 2, температурата им ще бъде поне с 10 градуса по-висока от тази извън прозореца, при условие че те получават топъл въздух от къщата. Имайте предвид, че Крит 2 може да издържи натоварване от вятър от 71 метра в секунда, което по скалата на Бофорт (сила на вятъра) съответства на ураган (32,7 метра в секунда или повече).
 
В допълнение, остъкляването без рамка намалява нивото на звука в помещението с 33 dB, което съответства на заглушен разговор в съответствие с GOST 12.1.036-81 (35 dB е заглушен разговор). Следователно, след инсталирането на Крит 2, звуците от улицата почти няма да се чуват.
Архив новини