Съвременна стъклена кухня, допълнение към старата вила.

08.01.2017
Съвременна стъклена кухня, 
допълнение към старата вила.
Понякога, за да преобразиш старата вила не е необходимо да се придържаш към същия стил, а да направиш нещо напълно различно. Това всъщност е начинът, по който мисли интериорният дизайнер Alex Saint, когато е поканен да реновира тази сламена вила в Англия. Вместо да изгради външна кухня от традиционните тухлени стени, той прилага иновативно решение - резултатът е чудесен!

Този дом с класическа английска визия получава напълно съвременен проект за нова кухня, без да се променя много външният вид на вилата. Единственото раздвижване в структурата на къщата е отварянето на външната стена чрез поставяне на плъзгаща система модел Бърно, която води в новото помещение, а на мястото на старата кухня в момента има просторно антре.

С конструкция изградена почти изцяло от стъкло са на лице редица съображения за инсталиране на кухненските шкафове и уреди. Кухненските модули задължително се монтират на ниското ниво на помещението, което означава че трябва предварително внимателно да се планира цялото обзавеждане.Използването на стъкло за структурата дава няколко топлинни и вентилационни предизвикателства. Двойното стъкло не позволява температурни колебания през зимата, а плъзгащите се врати не възпрепятстват достъпа до вътрешният двор, позволявайки пропускането на слънчеви лъчи и свеж въздух през лятото.Дървеният материал за мебелите трябва да бъде обработен със специален UV лак, предпазващ го от избеляване.
Оформлението на тази кухня е направено с цел удобство, уют и приятна гледка за обитателите и техните гости.Уникален дизайн съчетан с функционалност!Минималистично интериорно оформление, висока технологичност на обзавеждането и вградено осветление в пода за допълнителен визуален ефект през ноща. Това е шедьовър!

Архив новини