Стъклена баня - за или против?

06.01.2017
Стъклена баня - за или против?
Няма съмнение, че стъклените стени придават по-просторен изглед на банята, но дали се чувствате достатъчно усамотени в нея?

Стъклените стени в архитектурата не са нещо ново. Може да ги срещнете в ролята на прозорец или, като ненатрапчива защитна стена на стълбище, но как ще се чувствате когато стъклените стени са използвани, за да се изгради баня в стаята ви? Не е тайна, че стъклените стени премахват определено ниво на неприкосновеност на личния живот, но въпроса е дали не е прекалено?


Първо предложение: интериорна стъклена стена. Вземането на душ в такава баня оставя малко игра на въображението.Една непрозрачна лента през средата на стъклената стена дава малко уединение, но трябва да се предвиди колко точно да бъде широка, за да  се чувствате комфортно.Най-малкото ако има някой в леглото, той няма да има пълна видимост, но нещата се променят когато се промени позицията му.Изглежда, че някои от баните запазват уединението ви зад черна стъклена преграда, а прозрачната част придава визуално пространство.На тази снимка стъклената стена на банята играе ролята и на външна стена на апартамента, откривайки невероятна гледка към града. Най-вероятно дизайнерът на банята е искал ползвателите де се наслаждават на панорамата докато си взимат душ. Бихте ли искали такава баня, ако това означава да се откажете от личния си живот?Ето и другата страна на монетата: екстериорна стъклена стена. Да се надяваме, че единствените хора, които имат достъп до покрива са собствениците на жилището.По-добре да сме сигурни, че съседите не са си в къщи докато си взимаме вана.Трябва да признаем, че  гледката към реката е доста релаксираща докато си взимаме душ, но трябва да внимаваме за преминаващи лодки.Тази екстериорна стъклена стена пропуска дневната светлина, но за съжаление помага на любопитните погледи.Тази гледка предполага, че сте на уединено място, което ви дава спокойствие на ума. Можем да си представим много релаксиращи вечери в тази вана.

 
Архив новини