Напътствия при избор на душ кабина.

20.12.2016
Напътствия при избор на 
душ кабина.
Има различни форми душ кабини - квадратни, правоъгълни, овални или разчупени. Изберете душ кабина, която дава усещане за пространство вътре в нея, което ще ви накара да се чувствате комфортно и свободно.
                                                                                                                                                                            
7 неща, които трябва да вземете в предвид при избора на душ кабина:

1. Пространството в банята: необходимо е да прецените размерите на вашата баня, дали ще поставите душ кабина или душ параван и къде ще се позиционира. С планиране на тази важна точка ще улесните максимално своето домакинство.В нашия сайт ще откриете разнообразни форми на душ кабини за всички ваши нужди и предпочитания!

2. Позициониране на душ кабината: важно е да помислите къде да поставите корпуса на душ кабината. Дали ще е в центъра на банята, в ъгъла или ще има специален кът за душ параван. Това е от значение при избора на душ корито.
пример: ако изберете душ кабината да е разположена в центъра на помещението, може да се изисква D-образно заграждение. 
Най-лесно е душ кабината да се монтира, където е проектирано мястото за душа, за да спестите време и да избегнете допълнителни разходи по преместване на водопровода.

3. Видове стъкла: стъклата използвани при направата на душ кабини варират, но най-добре е да изберете закалено стъкло с минимум дебелина 5 мм. Колкото по-дебело е стъклото, толкова то е по-издръжливо! Интересен е фактът, че стъклата използвани за душ кабини преминават тест за счупване.


За да задоволите своите очаквания, поръчайте душ кабини и паравани от Keraglass.
 - Нашите стъкла са с дебелина от 6 до 12 мм. и са с много високо качество.
 - Стъклата, които предлагаме са закалени, издръжливи и безопасни при експлоатация.
 - Предлагаме богат набор от цветове, материали и дизайнерски принтове, както и изработка по индивидуална поръчка.

 


 - Също така при нас може да поръчате специално противокапково третиране - Protect clean, след което ще почиствате до съвършенство осигурявайки висока хигиена, спестявате време и пари!

4. Поддушово корито: често душ кабините се предлагат със или без поддушово корито, което във втория случай намалява шансовете за теч, но почти винаги е по-красиво, ако душ кабината бъде монтирана без корито под нея. 


Keraglass предлага различни вариантите за оформление на поддушовото пространство и подготовката му за поставяне на душ кабина или душ параван. При нас може да откриете голямо разнообразие от форми и размери душ корита. Формата на поддушовото корито може да бъде овална, квадратна, душ бокс и др.

5. Облицовка: ако душ кабината, която купувате е без вграден душ панел, то ще можете да използвате плочките 
на банята. Ако са добре направени, няма от какво да се притеснявате!

6. Мокро помещение и "walk in shower" стил: това са два популярни избора за модерна баня, и двете имат своите
предимства.
Мокрото помещение е напълно водоустойчива стая оборудвана с душ и обикновенно е изцяло облицована с плочки. Това е чудесно решение за хора с двигателни проблеми. Дизайна на помещението включва поставяне на 1 или 2 панелни заграждения, което придава брилянтен вид на отворен душ параван.
Keraglass предлага душ кабини за хора в неравностойно положение със специална конструкция, за по-лесно обслужване.

При  "walk in shower" стилът все още се използва "тава", като при канвенционалният душ, но предлага повече пространство за потребителя. Този стил може да се ползва като алтернатива, там където не се препоръчва мокро помещение.

7. Монтаж: монтажът на душ кабината е от съществено значение, защото от него зависи здравината и, качественото уплътняване и дълготрайната експлоатация.Доверете се на опитните монтажисти на Keraglass, които Ви гарантират не само качествен монтаж, но и сервиз на изделията. 


Разгледайте нашата Галерия!
 
Архив новини