Луксозните материали за зимната градина и стъклото придават нов живот на старата къща

17.01.2017
Луксозните материали за 
зимната градина и 
стъклото придават нов живот 
на 
старата къща
Когато новите собственици на тази  къща от 19-ти век започнаха да я реновират, те търсеха дизайнерски съвети, как да я превърнат в светъл, просторен и модерен дом. Това не е никак лесна задача, като се имат в предвид големите структурни промени, които трябваше да претърпи къщата, включително понижаване на нивото на един от етажите и изграждане на ново мазе под жилището.

Ето и великолепният резултат!
Градината и гледката към парка от задната страна на къщата е истинска атракция за обитателите на дома.Зоната за хранене се намира под големи стъклени панели в другата по-ниска жилищна част.


Стъкления парапет обезопасява стълбите,като не натоварва с присъствието на метални елементи и ръкохватки.


Пространството под стълбището позволява да се изгради полезен кът за работа - идеалното място за бюро и компютър.

Когато искате повече естествена светлина над работната зона в кухнята, иновативно решение е поставянето на структурно стъкло между двата етажа. За да бъде безопасно да се стъпва по стъкленият под, трябва да се монтират стъклени панели, специално проектирани по изискванията за строителен контрол.Стъклените панели на тавана са с идентични размери, както плъзгащите стъклени врати към задният двор, което създава чувство, че стоите в стъклена кутия. Това е доста съществено пространство, защото пропуска голяма част от дневната светлина и в същото време разкрива страхотна гледка към небето и градината за обитателите на дневната.
Големите френски прозорци с фиксирани панели от двете страни, позволяват максимално да се насладите на разкриващата се панорама, докато релаксирате. От вътрешната страна на прозореца е поставен допълнителен стъклен панел за безопасност.
Архив новини