Как да почистим стъклените парапети?

15.06.2017
Как да почистим стъклените 
парапети?
Стъклените парапети все повече се превръщат в предпочитан избор за вътрешни дворове, тераси и балкони. Техният модерен външен вид ги кара да изпъкват пред другите изработени от материали, като дърво или метал и същевременно осигуряват красив, безпрепятствен изглед към околността. Стъклените панели са достъпен начин да вложите в имота си изтънченост. И когато става въпрос за тяхната поддръжка, трябва да се тревожите само за тяхното почистване от време на време. Ако имате инсталирани стъклени парапети във вашия имот, ето няколко прости съвета, как да ги поддържате винаги чисти.

Уверете се, че използвате дестилирана вода. Много собственици на имоти със стъклени парапети правят грешката да ги почистват с твърда вода. Опасността тук е, че тя съдържа минерали, които могат да надраскат стъклените панели. Вместо да използвате вода направо от чешмата, опитайте се да използвате дестилирана или филтрирана вода. Избършете с вестникарска хартия. Може да се изненадате да научите, че вестниците са чудесни за почистване на стъклени парапети. Те не съдържат косъмчета, което означава, че няма да се притеснявате за остатъците от влакна, оставени по повърхността. Опитайте се да намерите страници на вестници с минимален печат върху тях, така че мастилото да не се размазва по стъклото.
Почистете отпадъците от птици. Може би едно от най-непоносимите неща, с които ще се сблъскате при всякакви външни парапети. Най-добре е да почистите птичия тор, веднага щом го забележите, тъй като не искате той да изсъхне. При почистване на сухи петна, първо ги навлажнявайте с мокра гъба. Избягвайте прекомерния натиск, тъй като острите утайки в птичия тор могат да надраскат стъклото.
Добавете лимон към вашите почистващи разтвори. Докато стъклото лесно се измива с вода и няколко капки препарат за миене на съдове, няколко лъжици лимонов сок също могат да помогнат. Тъй като лимонът е кисел, той ще помогне за отстраняване на упорити петна. Освен това ще остави приятна миризма върху стъклените панели.
Използвайте бръснач с изключително внимание. В някои случаи работниците по измиване на прозорци ще ви препоръчат да използвате бръснач, за да премахнете най-упоритите стъклени петна. Ако решите да тръгнете по този път, трябва да сте сигурни, че няма прах или други остатъци, които могат да надраскат стъклото. Освен това трябва да приложите само необходимият натиск, за да избегнете повреда на стъклото. Ако не е абсолютно необходимо, се придържайте към използването на чистачки.Превенция за лесна поддръжка на стъклените панели е поръчване на нанотехнологично покритие Protect clean.
Архив новини