Как да поддържаме душ кабината чиста?

01.12.2016
Как да поддържаме душ 
кабината 
чиста?
Почистването на стъклената душ кабина или плъзгаща врата, винаги е било предизвикателство поради наслояванията на котлен камък, сапун и плесен. Това не означава, че е необходимо да прилага силни или абразивни химически препарати, когато почиствате Вашата душ кабина. В тази статия ще Ви предложим няколко ефективни трика, с които лесно, бързо и качествено може да почистите стъклените повърхности в банята.

1. Смес от сода за хляб и вода - поставете ги в широк съд и забъркайте гъста паста, натъркайте със сместа стъклените врати /паравани/ с неабразивна гъба, след което изплакнете с оцет.
2. Ако имате плъзгаща врата на душ кабината, не забравяйте да почистите улеите, по които се движи вратата с оцет, като го оставите да престои една нощ.
3. Предотвратете натрупването на мукъл и сапун, като с помощта на гъба или абсорбираща кърпа избърсвате вратите и стените на корпуса, след всяко къпане. По този начин предпазвате от наслагване и втвърдяване на остатъчни вещества, като мухъл, плесен и котлен камък, а също така премахвате и влагата.
4. За да бъде банята едно по-безопасно място за цялото семейството, трябва всички да се включат в поддържането на нейната чистота.
5. За да придадете блясък на душ кабината, от време на време я пръскайте с разтвор от оцет и вода в съотношение 50/50.
6.Когато поръчвате нова стъклена преграда ,поинтересувайте се новия продукт Protect clean на KERAGLASS.Самопочистващото се стъкло не се нуждае от толкова грижи,когато е поръчано със съответния душ параван или зимна градина в самото начало.

Архив новини