Как да възвърнем инвестицията в новата баня при продажба на жилището си?

18.03.2017
Как да възвърнем инвестицията 
в новата баня при продажба на 
жилището си?
Обновяването на старата баня е едно от най-добрите решения за възвръщане на инвестицията, ако сте решили да продадете жилището си. Подновяването само на пространството около душа е лесен и бърз начин да осигурите фейслифта на банята и да вдигнете цената при продажба на жилището.

Въпреки това може да решите да заложите на иновации, които да придадат модерен дизайн на банята, но това да се окаже сложен проект, който да изисква намесата на професионалист в областта. Има някои общи фактори, които ще окажат влияние върху цената за интегриране на душ.

Видове душ ограждения

Душ огражденията се предлагат в няколко варианта: душ кабина, душ параван или комбинация от вана с душ параван. Може да имате намерение да инсталирате душ кабина, но купувачите ви да се окажат семейство с малки деца, при което по-подходящо е поставянето на вана с душ параван. Това им дава безопасност при къпането на децата, както и удобството на един бърз душ за тях. 
Малката баня изглежда по-компактна при монтиране на душ параван. Той заема малко място и с няколко прости подобрения банята ви ще придобие луксозен вид.

Душ-вана

 - Предимства: параваните за вана се предлагат в различни стилове, имат много естетични щрихи, което им позволява да се внедрят във всеки стил. Цветовите гами също са с широк диапазон, а цената им се побира във всеки бюджет.
 - Подходящи са за всеки начин на живот, независимо дали искате луксозна баня или бърз душ, кобинацията от вана с душ параван е удобен начин да получите най-доброто от двете.
 - Размери: въпреки, че са по-големи от душ кабините, ваните с преграда имат двустранна функция и изглеждат спретнато по протежение на стената.
 - Лесно модифициране: само с поставянето на плочки покрай ваната, подмяна на батерията и няколко малки аксесоара, банята може да се превърне в идеалното място за лично уединение.
 - Почистване: за по-голямо удобство, може да поръчате специално третиране на стъкления параван наречено Protect Clean.Фирма Кераглас предлага това уникално предпазно покритие с противокапков ефект, което служи за по-лесно и бързо почистване на стъклените повърхности. 

Душ кабини

Душ кабините са отличен избор за малки бани, като някои подобрения могат да доведат до изключително луксозен външен вид. Душ кабините имат базова цена, която зависи от различни фактори, като размери, форма, цвят, довършителни работи, както и сложността на проекта.

 - Ефективност на разходите: душовете разходват 50% по-малко вода от ваните;
 - Душ кабините могат да се поберат и в ъгъла на банята;
 - Безопасност: възрастните хора с увреждания, не е нужно да се притесняват от хлъзгавата повърхност на ваните;
 - Подмяната само на поддушовото корито, също може да обнови външния вид на душ кабината, а цената му варира в зависимост от това дали ще поръчате готово порцеланово корито или ще предпочетете изработка на ново от естествен камък.Душ параван

Вземането на решение за поставяне на душ параван или завеса е според личното предпочитание. Душ параваните имат изчистени линии, въпреки това те намаляват достъпноста си с 50%, докато завесата придава уют и е удобна за малки прастранства, но след известно време, дори и най-добре поддържаните от тях ще започнат да иглеждат износени.
Душ павараните се предлагат в два типа: с рамка или без. Рамките се изработват от лек метал с различно покритие и плъзгащи механизми.
  • Предимства: стъклените душ паравани позволяват максимално пропускане на светлина в поддушовото пространство;
  • Предлагат се с различни матировки, дизайн, цветове по избор и позволяват голямо уединение;
  • Специалното покритие Protect clean предпазва стъкленият душ параван от засъхване на пръски вода и позволява лесното му почистване.Фирма Кераглас предлага голямо разнообрание душ паравани с 1, 2 врати или хармоника, плъзгащи или статични, за по-голям достъп.

Като последен щрих за подобряване на качеството на вашата баня без да харчите много пари е да добавите адаптирани стелажи за съхранение на принадлежностите за банята. Много регулируеми рафтове са проектирани да се поберат в ъглите и да се монтират на всякаква височина.
Архив новини