Идеи за малка баня

14.06.2017
Идеи за малка баня

Душ кабините са чудесен начин да се спести място в малката баня. Преустрояването на банята и изграждане на душ кабина ще ви даде достатъчно място да се движите свободно и ще изглежда по-голяма от всякога.

Всяка баня, без значение колко малка е тя, може да се пригоди за нуждите на цялото семейство, като се внедрят интелигентни решения за съхранение - рай, където всеки може да се придвижва свободно.


Какъв е най-добрият начин да се възползвате максимално от компактната баня? 
Превърнете я в мокро помещение. Правилното съчетаване на фаянс и теракот ще създаде илюзия за повече пространство и ще доведе до ненатрапчив дизайн, който изглежда едновременно шик и модерен.

Ако мокрото помещение ви се струва прекалено, може да инсталирате стъклен параван без рамки от пода до тавана, за да постигнете същия ефект. В отделеното помещение направете място за съхранение, за да запазите душ кабината чиста и минималистична.

Ако предпочитате нещо по-пищно, все още е възможно банята да се превърне в екстравагантен и забавен будоар. Добавете тапет на една от стените, за да създадете зашеметяващ дизайн, или изберете цветни плочки и богато украсени аксесоари, за да добавите женствен щрих на вашата баня. 
Баня с огледален блясък

Максимизирайте допълнителното пространство в банята, като инсталирате вдлъбнато огледало, за да се даде възможност за достатъчно рафтове. Използвайте гланцирани плочки в един тон, които да отразяват светлината. Душ паравана захванат за тавана придава лукс на банята.


Сиви плочки за баня

Възползвайте се максимално от пространството, като изберете душ параван без рамка. Може да поставите рафт за вграждане, за да държите най-необходимите си продукти под ръка, докато LED осветлението добавя нотка на драма.

Варовикова баня

Създайте единна визия чрез комбиниране на варовикови стенни плочки с подобна подова настилка. Прегради и облицовки от същия камък придава луксозно докосване. Облицованите до тавана стени и душ параван в същия размер, подчертават височината на помещението и осигуряват допълнително усещане за пространство.

Озарена от светлина баня

Освежете малката баня с помощта на светли плочки от пода до тавана. Миниатюрната ъгълова мивка оставя максимално пространство, където да поставите луксозна душ кабина.

Баня с тапети

Позволете си будоар с голяма душ кабина, като го преобразите чрез комбиниране на традиционните стенни плочки с тапети.

Таванска баня

Под пространството на излишните стрехи, може да се обособи функционална душ зона. Използването на плочки за баня в голям размер, както за пода така и за стени, помага да увеличите пространството. Прозорец на люка създава елегантна фокусна точка.

Баня – черен гланц

Добавете въздействието на неконвенционално оформеното пространство, като изберете величествен ефект. В тази баня, мащабни гланцови черни плочки добавят богатство, докато прозрачна мивка придава впечатляващ външен вид на помещението.

Баня в кафяв блясък

Тази баня напълно облицована с теракот, също може да функционира, като мокро помещение. Бялата фуга добавя акцент на кафявите гланцирани плочки за баня. Душ кабината с овална форма пести място.

Баня от провинциален тип

Грубо текстурираните плочки от естествен варовик придават на тази баня семпъл, провинциален вид. Идейно вградените рафтове в излишните пространства осигуряват място за вашите вещи.

Компактна баня

Тази компактна баня с плочки в неутрален цвят и бял санитарен фаянс предизвиква максимално чувство за пространство, а раираната римска щора добавя плисък на цвят.

Модерна баня

Баните не трябва да носят духа на клиника. Тази луксозна баня разполага с вградена душ кабина и достатъчно място за мокро помещение. Огледалото, боядисано в пикантно лимонено жълто придава цвят, а шикозни аксесоари като кошница за бельо, добавят топлина и текстура.

Баня за мъже

Като въплъщение на лъскава мъжественост, тази баня в черно и кафяво носи бутиково усещане. Направеното по поръчка дърво, фитинги и огледални шкафове са идеални за създаването на стилна и изискана баня за силния пол.

Синя баня в спа стил

Тази баня в синьо и комбинация с акцент от мозайка напомнят на спа - перфектна за място, където да се поглезите.

Баня с изчистени линии

Тази чиста и просторна баня във варовиков цвят е напълно елегантна и луксозна, благодарение на семпли фитинги и стъклен душ параван.

Съвременно неутрална баня

Монтираната на стената тоалетна увеличава пространството на пода на тази компактна баня, докато светлите варовикови плочки, хромираните повърхности и голямото огледало, осигуряват пространството, а банята изглежда по-голяма и по-ярка.

Компактна баня

Не разполагате с много пространство? Душът не е необходимо да заемат много място, така че това е идеалният начин да се възползвате максимално от малките нефункционални помещения, като мястото под стълбите например. 

Баня от камъчета

Плочките имитиращи камъни създават голямо въздействие в тази обикновена бяла баня. Тези плочки са удължени до тавана, което увеличава усещането за пространство.

Баня в бяло

За свеж и чист вид, заложете изцяло на бяла баня - идеална за минимален декор.

Баня от зелена мозайка

Зелените мозаечни плочки на стената на тази баня чудесно си партнират с пода, придавайки и градски стил, докато отделят душ пространството от останалата част на помещението.

Баня тип студио с ивица от мозайка

Създавате усещане за пространство в малката баня, като изберете изчистени плочки в неутрален нюанс. Добавянето на хоризонтална ивица от мозайка в друг цвят визуално ще разшири пространството.


 

Компактна баня с вана

Искате вана и душ, но липсва пространство в малката баня? Вместо да пестите място, като поставяте мебелите един до друг, потърсете Г-образна душ вана с по-широк край от едната страна, за да ви даде повече пространство за една по-комфортна баня. 

Красив тапет в банята

Тапетът може да направи чудеса, поставен над мивката в банята, трансформирайки интериора от скучен към красив. Уверете се все пак, че не е поставен твърде близо до ваната или душа, в противен случай тапета ще започне да се бели от прекомерната влажност.

Минималистична баня

Днешните душ кабини често са проектирани в силно минималистичен дизайн, съчетан с голяма стъклена преграда, за да се отдели зоната за душ от останалата част на помещението и създаване на ясна дефиниция чрез зониране на душ пространство с цветни плочки . Вградения рафт е удобен за поставяне на тоалетни принадлежности на една ръка разстояние.


Луксозна хотелска баня

Дайте на своята баня луксозно преобразяване чрез избор на плочки с мраморен ефект. Добавянето на едно забележително огледало и тапицирани стола придават на помещението ултра луксозно усещане.


Душ кабина с шикозни монохромни плочки

Плочки украсени с шарка е тенденция в дизайна на малките бани, така че изберете малка част от стената, където да поставите моден десен, а за останалите заложете на белия цвят. Завършете дизайна на банят с под от черни плочки.

Баня с душ-функционална стена

Стена покрита с мозаечни плочки може да превърне обикновената баня в атрактивна. Ако във вашата баня имате отделно душ и вана, с тях може да подчертаете двете зони.

Баня в стил Арт Деко

Със своите изчистени линии и огледални повърхности, Арт Деко тенденцията придава красота на банята или душ кабината. Инвестирайте в изразително изпъкнало огледало, като фокусна точка и изберете традиционен сет обзавеждане, който да го допълни.

Баня в таванско помещение

Необходимо ли е да се инсталира душ кабина в едно малко таванско помещение със самостоятелен санитарен възел? Използвайте наклонената стена за зоната на душа и изберете стенна мивка - колкото по-голяма е площта на пода, толкова по-голяма ще изглежда банята.

Бяла баня във викториански стил

Ако вашата баня не е толкова голяма, не я претрупвайте с вещи и рафтове. Стена от бели плочки тип тухла и висяща огледална аптечка над мивката във викториански стил с вградена дръжка за кърпи би придала пространство и изисканост на малката баня.

Баня с жълто-бели плочки

Смесването на стилове от различни епохи може да бъде изключително ефективно, както показва тази баня. Вдъхновената геометрична Art Deco облицовка е поразителен фон за драматичните добавки, като огледало в готически стил и декоративен блестящ полилей. 

Баня за жени

Дизайнерските мебели в стил Shaker излъчват разтърсващ и приятен дизайн. Успокояващия формат на овалното огледалото омекотява ъгловите форми на шкафа.


Баня в духа на ботаническа градина

Този зелен, ботанически дизайн е забавен начин да се ободри визията на банята. Съчетайте го с дървена подова скара и бели стени, които са в хармония с природата.


Неутрално цветна баня

За да придадете дизайнерски вид на банята, персонализирайте стените с поразителни ръчно рисувани стенописи, с участието на сребърни цветя запечатани в смола. Проектите могат да бъдат изработени върху камък, мрамор или плочки запечатани с хидроизолационна обработка. Ако стената е полирана мазилка или бетон, завършете стенописа преди да приложите хидроизолационната силиконова обработка.
 

Модерна баня в стил Art

Позлатените огледала и модерни картини дават на провинциалната баня простота и величие.

Баня – глобално вдъхновение

Баните не трябва да бъдат бели или да създават усещането, че сме в болница. Цветни керамични плочки създават еклектична функционална стена в тази компактна баня. Оставете останалата част от стените в неутрален цвят, за да се даде възможност на плочките да се открояват.

Абстрактна баня

Налице е чистото, модернистично усещане за тази баня с мрамор и семпли бели мебели, а завесата на геометрични фигури добавя пъстър мотив.

Минималистична бетонна баня

Обичате индустриалният стил? Бетонната баня излъчва съвременно-непринуден тон, с мивка разположена върху дебел дървен плот.

Мраморна баня

Сивия мрамор в душ пространството добавя на тази баня нотка на лукс, а душ параванът без рамка ви помага да не се чувствате притиснати, докато голямо огледало дава илюзията за пространство. 

Бяла баня с тъмен паркет

Една средна баня в Обединеното кралство, не е много по-голяма от легло с кралски размери, така че мокрото помещение може да бъде идеално решение за спестяване на пространство. Душ кабина тук може да пречи на свободното ви придвижване, така че мокрото помещение, може ефективно да се превърне в баня, като се оптимизира пространството и се създаде отворено усещане.

Модерна сива баня

Луксът в тази баня е усещането за порядък. Душът, мивката, стените и подовете са облицовани с мрамор. Черно-белите аксесоари трансформират схемата от изцяло бяла до монохромна в един миг, докато мащабното заграждение не доминира в пространството, благодарение на стъклената му структура.

Съвременно таванско помещение с душ

Имате ли допълнително пространство? Създайте мокро помещение! Тази баня е с чист, съвременен усет с душ-фитинги от неръждаема стомана, сиви подови плочки и бяла мивка за суета.

Модерна баня

Това пространство, подобно на кутия, съдържа от едната страна малък душ бокс, а от другата – тоалетна и мивка. Вградените шкафове от пода до тавана и седалките за пейки поддържат пространството организирано и чисто. Подовото покритие от американска агава е семпла, но очарователна функция.

Минималистичен душ

Инсталирането на матирано стъкло пред прозорците от пода до тавана в съвременна схема позволява естествената светлина да се филтрира, без да се компроментира чувството за неприкосновеност на личния живот в тази баня. Бледите, неутрални тонове се използват, за да поддържат този светъл външен вид, заедно с голяма хромирана решетка за кърпи за елегантно докосване.

Душ кабина с щори

Големият прозорец с щори добавя архитектурен интерес, докато създава леко и ефирно усещане. Варовиковите подове и стените, заедно с просторният стъклен душ параван, допринасят за подобряване на яркостта на банята. В допълнение, двете мивки осигуряват краен дизайн, процъфтяващ в това пространство.

Бетонен шик

Използването на бетон запечатан с восък за по-модерен и елегантен вид е чудесна идея. Сивите тонове работят добре в модерна, минималистична схема, докато топлият каменен оттенък създава класическо усещане за баня на село. Цветната, извита завеса за душ, която е показана тук, добавя лекота към иначе семплата схема.

Спални завеси за баня

Завеси за баня и грациозна маса за тоалетни принадлежности позволяват на този удивителен душ, да заеме централно място. Изберете стена от изискано зелено за фон на банята.

 

Архив новини