Живот на ръба: Австралийската дизайнерска къща, излизаща от скала.

26.01.2018
Пет етажна къща виси на скала, вдъхновена от начина, по който лодките се придържат към корпуса на кораба и си представят разнообразния австралийски пейзаж.
Дизайн е теоретичният отговор на клиентите, които са се обърнали към Modscape, за да проучат възможностите за проектиране на екстремни крайбрежни парцели в Австралия.Компанията създава домове, използващи модули със стоманена рамка и структурно изолирани панели във фабриката, преди да бъдат монтирани на място. Модулите могат да се използват за създаване на огромно разнообразие от конфигурации, които да отговарят на всяко пространство.Както всички невероятни архитектурни решения, този дом е създаден, за да се превърне в една от скалите, а не като несвързан обект, разположен на върха.

- Как да вляза? без съмнение е първият въпрос, който човек би попитал, преди да купи такъв дом. В къщата може да се влезе през гаража на най-високото ниво. След това можете да се движите между етажите с помощта на асансьор.


 
Преди да се придвижите в този дом, трябва да подредите мебелите от горе на долу. Въпреки че първоначално може да се чувствате като живеещи в пещера, дизайнерите са запазили лекото акцентиране на обзавеждането, за да подчертаят изгледа.

Вътрешните жилищни помещения имат минималистично обзавеждане, за да гарантират, че превъзходната гледка към океана и уникалния пространствен опит на мястото остават неразделна част от дизайна.


 
Ако сте по-смели и нестандартни от повечето хора и обичате да „висите” наоколо, този австралийски дизайн може да отговари на профила ви.


източник: mashable.com
Архив новини